fbpx
Fascia

Skillnaden som gör hela grejen

Mark har spelat golf sedan han var 6 år gammal och sedan dess varit hängiven. De sista 25 åren har han jobbat på Ping som Pro innan han i år gick i pension.🏌🏼‍♂️Sedan 10 år tillbaks har han problem med sina vader och då han av en hawaiiansk tränare fick hjälp med rörlighetstänk och lite fascia-introduktion redan då (!) har han använt sin foamroller. Det till trots har han haft fortsatta problem med sina vader och kom till mig för en genomgång. 🕸🐒 

Det visade sig att Mark jämt hade haft för bråttom. För de övningar han hade gjort under så lång tid inte riktigt hjälpt berodde helt enkelt på HUR han gjort det. 🧘‍♂️Att ge sig själv lugnet och stillheten för att muskler och sinne tillåts att slappna av. Innan dess händer inget magiskt brukar jag säga! Så med lite finjusteringar på redan bra övningar kommer han nu in på djupet. Till kärnan. Till innersta skalet av löken.. och tycker sig redan känna en liten förändring i ena vaden.

Men det krävs övning.. inte på övningen i sig utan att slappna av! Utmaningen ligger ofta lite skrattretande mellan öronen. ☺️ På bilden visar jag en för honom ny övning. Toe squat (med avlastning mha foamroller). För under foten finns ett helt floddelta av fascia som kan hålla mycket av det som känns uppåt i kroppen såsom just vader, knän, höft osv! 

Kroppen är så fantastisk! Vilken uppfinning – och så intressant att förstå sig på. 🙌🏻 I gengäld gav Mark oss en privatlektion i golf – Mats och jag har bägge grönt kort som togs någon gång på 80-talet 😱😅 – och vilket Pro han var! Många nya insikter – och fantastisk coaching. 

Vi var totalt överens: KROPPEN ÄR FANTASTISK – å allt hänger ihop! 💟

En sak är säker, vi kommer att mötas igen. Mark är en sådan människa som fastnar. 

Tacksam för vårt möte!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *