fbpx
Hälsa,  Klasser

Är det dags för Qi Gong?

Qigong, the ancient Taoist art of self-healing, is a traditional Chinese medical therapy going back thousands of years that recently has been shown to reduce chronic fatigue symptoms. Translated as “life energy cultivation,” this program of gentle exercises and meditation significantly reduced fatigue scores in a randomized controlled trial. Qigong (pronounced in English as “chee-gong”) is similar to yoga in that it combines regulation of the body, mind, and breath through gentle exercise and meditation. In addition to decreasing fatigue, the study showed that qigong also led to significant improvements in validated measures of mental and physical health and spiritual well-being.

University Health News

Qi Gong motverkar stagnation i din kropps energikanaler

Enligt traditionell kinesisk medicin hjälper Qi Gong dig att motverka stagnation/blockeringar längs din kropps energikanaler (som kallas meridianer). Genom rörelserna skapas friare flöden utan blockeringar.

Olika rörelser hjälper för olika typer av blockeringar – så du kan välja in ett mönster som främjar energiflödet på den plats i kroppen som du behöver, även om Qi Gong baseras på en helhetshälsa där body-mind-connection är så viktig.

Hur stort är ditt intresse för att utöva Qi Gong?

Det finns möjlighet att utöva Qi Gong i vår studio – och det är egentligen bara ditt intresse som styr om vi ska erbjuda det. Så skriv gärna till mig om du tycker det är en god idé!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *