fbpx
Ljuset i tunneln
Hälsa,  Samtal

Sustainability, and it’s sidekick, consistency.

Min vän Fredrik Errestads fru Sarah gjorde ett inlägg om hennes träningsresa och träningsprogram som sporrade mig till detta inlägg. Hennes fras – som också är rubriken på det här inlägget löd ”Sustainability, and it’s sidekick, consistency.”, fångade mig och mina tankar gick igång.

Hållbarhet och dennes sidekick, uthållighet. Hur länge är tillräckligt länge för att jag ska märka någon skillnad? Varför behöver jag göra en förändring?

Långsiktig hållbarhet

Fancy words but magic words. 

Om du befinner dig mitt i ekorrhjulet där livet snurrar på i en takt som du just nu känner är omöjlig att förändra – eller lägga till något – eller ens tänka på att förändra något. 

Men, du känner samtidigt att du inte kan fortsätta såhär. Att det inte riktigt känns bra. Eller att din relation med andra i din närhet inte riktigt är bra. Men, det ÄR JU SÅHÄR NU. Eller?

På riktigt, behöver det vara såhär bara för att det är såhär?

Skitjobbig fråga, men för att återkomma till the fancy words LÅNGSIKTIG HÅLLBARHET så behöver vi utmana vårt NU. Och fråga oss själva, är det hållbart om jag fortsätter såhär? Vad är konsekvenserna framöver?

... och uthålligheten då?

Orkar du inte hålla i den förändring du har tänkt att göra?

Har du råkat hamna i lockelser om snabba quick-fixes som lovar snabba resultat, lyckliga relationer osv…?

Ja, du är inte ensam, om det är någon tröst. Men på riktigt, tänkte du att det egentligen skulle ge dig den förändringen du ville ha, eller visste du att det var en quick-fix som kanske kunde ge dig en bra start på ”ditt nya liv”? En jump-start. 

Bra tänkt, men tankarna behöver nog förmodligen gå hela varvet och landa i en reflektion, konsekvens och på något vis landa i en plan som kan ge dig den uthålligheten som jag tror du egentligen vill ha.

Samma uthållighet som automagiskt kommer – som att alltid ha handväskan på samma axel, alltid ta samma fot först upp i trappor osv.. 🙂
När du inte tänker – utan bara gör.

Vart börjar jag mina tankar då?

I min värld (är bäst att påpeka!) så börjar det med dig själv. Vart sätter du dig på kartan, hur viktig är du i ditt liv, hur viktig är du för dig? Om inte du är den självklara huvudpersonen, så är det mest troligt att det är där du behöver börja.

  1. Konsekvensen av att fortsätta på det som nu rullar, vad blir det? Ta tempen på ditt nuläge och gör en kort reflektion över resultatet som kommer till dig.
  2. Om du över tid övar på något länge, då ackumulerar du en stor mängd av någonting. Så, fråga dig själv; ackumulerar jag det jag vill samla en mängd av? 
  3.  Fundera över ditt önskade resultat av det du vill få en fin hållbarhet på. 
  4. Vad/vilka hindrar dig från att komma igång?
  5. Vem eller vad kan du se som dina egna resurser som kan stötta dig?
  6. Vad kan vara ett första steg? Hur ser din plan ut i små steg? 

Fråga dig igen sedan – ”Vem är den viktigaste personen för mig i mitt liv?”

Om du inte tänker att det är DU, då behöver du nog fråga dig själv – HUR skulle det kännas om jag var viktigast i mitt eget liv?

Så, om du skulle ge dig själv massor med kärlek, och med genuin intention och uthållighet. VAD SKULLE HÄNDA DÅ? Skulle du bli en bättre version av dig själv, så att du kan bli en bättre version av dig själv som andra också skulle få ta del av? 

Behöver du hjälp att komma igång med ovanstående?

Vi är bara ett mejl, ett sms eller samtal bort. Ta kontakt när du är redo, vi hjälper dig gärna med de lätta frågorna med de svåra svaren. ♥

Rebecka Chytraeus

Certifierad samtalsterapeut

0768-71 89 56
rebecka@qiyogicarts.com

Mats Bengtsson

NLP COACH

0704-85 07 30
mats@stabilstyrka.se

" I’m very picky with whom I give my energy to. I prefer to reserve my time, intensity and spirit exclusively to those who reflect sincerity. "
Rebecka Chytraeus
Människa

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *