fbpx
Fascia,  Hälsa,  Yinyoga

Utbildad i Myofascial Release, MyoYin & Ryggradsanatomi via Jo Phee

En 7-dagars avancerad träning med Jo Phee är till ända i Dublin!

Vi har dykt djupt in i den komplexa läran om fascia, lärt oss många myofascial-release tekniker för att hydrera (skapa smidighet) i våra vävnader och släppa vidhäftningar i kroppens många fascialager med yinyoga, myoyin, myofascial bolltekniker, gua sha för ansikte och hals, lite fascia studsning (!) och manuell fasciamassage. Vi har tittat djupare in i ryggradens anatomi och skelettvariationer – vi har varit en grupp om 40+ yogalärare; och fått bedöma hur dessa skelettvariationer påverkar vår övning av rörelse på och utanför mattan.

Praktik av Paul Grilleys modell av funktionell yoga och skelettvariation (14-10-7) genom hans ”Anatomy Dance”! 🙂 Utforskat olika yinformer, propsanvändning och manuella hjälpmedel.

All-n-all – verkligen en helt fantastisk utbildning som jag känner mig stärkt av och min redan inslagna bana blir ännu mer manifesterad. 

”Jag är jag – du är du. Vi kommer alltid att vara olika!”

The yoga world needs to give thanks to Paul Grilley for raising awareness of skeletal morphology and championing the need for Functional Yoga and not aesthetic alignment for the past three decades. Students will get injured if they push through what their bones cannot allow. You cannot change the shape of your bones. You were born with that genetics. "....... the problem lies in people repeatedly pushing their bodies into "prescribed" positions, when their physiology prevents it."

- Jo Phee

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *