fbpx
Hälsa,  Workshops

Workshop: Kroppskännedom inifrån och ut, ditt skelett!

Är du en ”sån där person” som aldrig känner sig bekväm i en position som enligt boken ska se ut på ett visst sätt? En ”sån där person” som känner sig obekväm och har svårt för att slappna av och verkligen fullt ut ta del av det magiska som händer i en – för dig – rätt position?

Då välkomnar jag dig till denna workshop som kommer att handla om just det ämnet. HUR DU SKA KUNNA NJUTA FULLT UT AV DIN YOGAPRAKTIK ELLER TRÄNING DÄR DU KÄNNER DIG BEGRÄNSAD genom att placera ditt skelett rätt. Detta är även tillämpligt för dig som bara är allmänt intresserad av din kropp och hur den fungerar.

Jag kommer att ge dig verktyg så att du vid din nästa yogaklass eller träningspass vet lite mer om vad just du behöver för att nå det område som du (eller din yogalärare) vill att du ska stretcha. För du kanske behöver en helt annan fysisk form för att nå samma stretchområde som någon bredvid dig – å det är ju viktigare att du får det du behöver, än att du gör som alla andra, eller hur?

Ämnen för dagen:

🔅 Kort introduktion till skelettets olika former – och vad det innebär i yogan (främst höft och ryggrad). Om människors ben är annorlunda kommer deras leder att ha olika rörelseomfång (bilder på varför inte två personer någonsin kommer att göra yogaposer på samma sätt!).
🔅Ge dig förståelse om skillnaden mellan hård och mjuk kompression i dig själv
🔅Visa på plats hur mycket det kan skilja från en person till en annan
🔅Gå igenom utvalda ”vanliga” yinyogapositioner och visa hur vi kan modifiera dessa på bästa sätt så att de passar dig utifrån föregående punkt
🔅Praktisera en kortare yinklass med dessa – kanske för dig – nya möjligheter

(Missa inte heller workshopen om GUA SHA den 29 mars klockan 11:30!)

Det finns bara en av mig och det är jag 웃
Det finns bara en av dig och det är du 유

 

Finns på plats:

♡ Handdukar
♡ Mattor
♡ Te och vatten
♡ Kärlek och kunskap

Betala på plats med kort eller kontanter, 275 kr.
Boka dig/er via hej@stabilstyrka.se samt klicka i ”Kommer” i facebookevenemanget.

꒒ ০ ⌵ ୧ ♡
Rebecka

Samma position för dem bägge – men se deras skillnader i skelettet – ryggradens möjlighet att till exempel flexa framåt är alltså så himla olika för oss emellan!
Foto: Rebecka Chytraeus.

Samma personer som bilden ovan, nu i Camel Pose – men nu har den personen som var begränsad framåt – en helt annan möjlighet att förlänga sig bakåt!

Ingen av dem har stelhet (tension) i myofascian som hindrar dem från att gå längre bak, utan detta är en ren skelett-begränsning!
Foto: Rebecka Chytraeus.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *