fbpx
Hälsa

Viktiga fysiologiska fördelar med att andas genom näsan

Inom yogan så är andning en central del för ett lugnare sinne och ett mer centrerat fokus – men andningen är mycket mer än så! medvetenandning.se har gjort ett fenomenalt inlägg just om detta. I Coronatider – men ack så viktigt all annan tid också!

Ett utdrag ur artikeln:
För att skapa en stark inre miljö så handlar det långt ifrån bara om muskler och pannben. Det har visat sig att förbättrade andningsvanor är väldigt effektivt för att stärka vår inre miljö då det påverkar både tankar, känslor och vår fysiska kropp och skapar det inre lugn som krävs för att immunförsvaret ska kunna jobba optimalt. Nedan följer de fem viktigaste andningstipsen på vad du kan göra för att skydda och stärka dig:

  1. Andas genom näsan
  2. Humma
  3. Andningsträna med Relaxator
  4. Andas dig igenom dina rädslor
  5. Gör övningar för att skapa öppna och välfungerande luftvägar

Jag tycker framförallt punkt 1 och 2 är så intressanta i form av rent fysiologiska fördelar – något som vi kanske inte pratar om så mycket på mattan där vi mest reflekterar om välbefinnande genom känslan av ett mer stimulerat parasympatiskt nervsystem.

Även om artikelns rubrik är – i mitt personliga tycke – är lite av ett clickbate, så ignorera det och fokusera på att ”Rädslan för viruset är troligtvis värre än viruset i sig självt, men samtidigt får vi inte negligera de människor som är rädda.” – som det inledande stycket berättar. Det är något som vi i vår träningsstudio faktiskt också håller med om.

Vi kan ha olika åsikter om hur mycket media har skruvat upp det här eller inte – men de facto att människor känner den här rädslan och otryggheten – ska mötas med respekt och handling.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *