fbpx
Fascia,  Hälsa

Fasciamassage i studion!

Ja, det började med en önskan för 21 år sedan, då jag var på väg att utbilda mig till massör på Kanarieöarna.. men kompisen som skulle med hoppade av, och jag vågade inte åka själv. Så den önskan stannade där.. tills nu!

Jag har de sista åren varit enormt fascinerad av vår kropps fascia, bindväv… och när begreppet fasciamassage, fasciabehandling med mera kom på tal, så kände jag att NU var det dags att ta tag i den gamla önskan om att behandla och ge beröring till människor som behöver!

Jag har kommit i kontakt med företaget Atlasbalans, som i nära samarbete med den ledande internationella forskningen inom fascia har utvecklat en djupvågsmaskin som behandlar på djupet, i samklang med kroppens frekvens. Så längs med de myofasciella kedjorna som Tom Myers så fint har linjerat ut och kallar ”Anatomy Trains” tar jag mig varsamt fram, först med händerna och sen med maskinen som ett superfint komplement. 

Om fascian och de 12 kedjorna

De 12 ”myofasciala meridianerna” i Anatomy Trains-systemet håller bland annat ihop de enskilda musklerna du har lärt dig om, till att vara en funktionell helhet genom ”det fasciella tyget” – alla med en egen definierad anatomi och ”mening” i mänsklig hållning och rörelse.

Dessa kedjor leder till ett nytt helhetstänk för att förstå vår kropp – och för att förbättra vår stabilitet, koordination och dessutom lösa långvariga kompensationer i hållning och rörelsemönster på ett helt nytt sätt. Dessa kedjor kan du påverka genom att ta hjälp av en manuell terapeut, eller om du är allmänt rörelseintresserad eller använder self-myofascial-release (SMR) genom triggerbollar eller dylikt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *