fbpx
Fascia,  Hälsa

Behandlas lymfan samtidigt som fascian?

Det är en fråga som jag får då och då. Om fasciabehandling även påverkar lymfsystemet positivt. Och JA det gör det! Det är faktiskt så att vår fascias rörlighet påverkar lymfflödet. Utifrån detta så kan ett stagnerat lymfflöde bero på lokal stelhet kring en kroppsdel (ibland efter operation eller annan skada) som gör att fascian (bindväven) ”klibbat” ihop sig och förhindrar ett fritt flöde i kroppen (b la lymfvätskan) eller att du överlag är – och känner dig stel på grund av olika orsaker.

Vår tids stillasittande är såklart vårt allra största aber, men det kan också handla om emotionella upplevelser som tar sig uttryck fysiskt genom att ”strypa” flöden i vår kropp.

Så en fasciabehandling hjälper hela kroppen faktiskt. Och när maskinen från Atlasbalans behandlar med sina vibrationer når vi djupt ner i kroppens olika lager. En frisättning av flöde utan smärta eller att snabba och hårda manipulationer krävs.

Så när du bokar en fasciabehandling hos mig, och jag ser att du har svullnader eller ödem över de områden som vanligtvis signalerar en stagnerad lymfa, så kan jag behandla dig, såklart i överenskommelse med dig! <3

https://www.lymfterapiutbildning.se/ skriver man faktiskt i klartext såhär:

Vi borde alltid bedöma vävnadens rörlighet då vi undersöker en ödempatient. Lokal begränsad rörlighet kan tyda på förändringar i fascian. Sådana fynd kräver manuell behandling av vävnaden för att återställa rörligheten och möjliggöra normalt flöde både i lymfsystemet och i interstitium. Det är ganska enkelt att behandla den ytliga fascian då man endast gnider den ytliga vävnaden i olika riktningar. Behandling av den djupa fascian kräver mer kunskap men kan i många fall ge avgörande effekt åt vår ödembehandling. Fasciabehandling kan därför idag anses vara en viktig kompletterande behandlingsmetod åt lymfterapeuter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *